Mercat Municipal

Mercat Municipal

El Mercat Municipal de Montbrió del Camp es va obrir el 1948 en l’edifici construït el 1879 per a l’escola pública de nens. L’espai es distribuí en parades i al capdavant de cada parada... una dona i la clientela... dones.

Sí, l’ofici de venedora, de botiguera és pot conjugar majoritàriament en femení i també la tasca domèstica de la compra d’aliments i altres productes per a la llar ha estat durant segles en mans de dones. I en aquest espai, conversa i complicitats, trobada i sociabilitat.

Sigui aquest Mercat Municipal, aquest espai molt femení, un paradigma i una menció explícita a totes les paradistes i a les botigues i botigueres de la vila. Tot de dones emprenedores que han dominat l’art de despatxar i que han donat i donen un servei essencial a les convilatanes... per bé que els temps estan canviant i proveir la nevera i el rebost està sent, poc a poc, una tasca de la llar compartida i els homes han trobat el seu lloc en botigues i parades del Mercat i gaudeixen del plaer de la compra, entre d’altres experiències.

Llarga vida al Mercat Municipal!

 

Documents relacionats:

PDF Mercat Municipal (606 Kb)

ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat