Campanya donació de sang

Campanya donació de sang

Campanya donació de sang

27/06/2020

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Montbrió del Camp s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. El 2 de juliol, el Cinema Nou comptarà amb un espai de donació de les 17:30h fins a les 21:30h.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Pots donar sang si:
- Tens 18 anys o més
- Peses 50 quilos o més

Recorda que:
- cal portat el document d'identitat
- per donar sang no cal estar en dejú
- si tens algun dubte, consulta els professionals

Entre totes les persones donants es farà el sorteig d'un lot de productes de la Cooperativa Agrícola de Montbrió.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i el COVID-19:
Donant de sang, aquests dies ets imprescindible
Noves mesures de prevenció i seguretat als espais de donació
On van les donacions d’aquests dies?


© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat