Presentació llibre "Ramon Amigó i Anglès"

Presentació llibre "Ramon Amigó i Anglès"

23/04/2014

El divendres 25 d’abril a les 8 del vespre a la Casa de Cultura, tindrà lloc la presentació del llibre "Ramon Amigó i Anglès, pedagog del territori (1925-2011)", a càrrec del seu autor, Xavier Ferré i Trill.

El llibre és una biografia atípica que no s'interessa pel seu vessant més personal i psicològic, sinó per la seva forma de treball, les seves relacions i la capacitat per crear una escola toponímica i per convertir-se en un mestre de mestres.

Ramon Amigó i Anglès
Va ser considerat una figura clau dins de l'estudi de l'onomàstica i el mestre d'una generació d'erudits al Camp de Tarragona. De formació autodidacta, va exercir de mestre de català durant la postguerra. Fou president de l'Associació Excursionista de Reus, del Centre de Lectura de Reus i de l'Associació d'Estudis Reusencs, va publicar diversos llibres de toponímia i guies itineràries de la Catalunya Nova. Va fer cursos d'onomàstica a la universitat de València, a la Universitat de Lleida i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A partir del 1980 i fins a la seva mort, va ser vicepresident de la Societat d'Onomàstica de Catalunya. Des del 1994 a la seva mort fou membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans. El 1997 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi. Morí a Reus el 16 de setembre de 2011.

Xavier Ferré i Trill
Xavier Ferré i Trill (Reus, 1962) és doctor en Història (URV) i en Sociologia (UB). Les seves línies d'investigació són l'estudi del pensament polític contemporani i la història social de la cultura. Actualment és professor de la Universitat Rovira i Virgili i forma part de grups de recerca a les universitats d'Alacant, de Barcelona i Autònoma de Barcelona.

 

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat