Campanya sensibilitació animals companyia

Campanya sensibilitació animals companyia

24/03/2014

D'un temps cap aquí han augmentat el nombre d'animals de companyia al municipi, i també ha augmentat l'incivisme relacionat amb el tema.

Per aquesta raó, des de la Regidora de Medi Ambient s'ha iniciat una campanya de sensibilització sobre la tinença responsable d'animals de companyia.

Els objectius concrets de la campanya són: afavorir els carrers nets, evitar possibles molèsties a altres veïns i veïnes (gossos deslligats a la via pública, ocupació d’espais no adients, etc.) i garantir el respecte a la reglamentació.

En aquest sentit, cal recordar que a la via pública, els gossos s’han de portar sempre lligats i amb morrió si és perillós o es considera que és més segur. Així mateix, cal sempre recollir les deposicions de l’animal, evitar que begui directament de les fonts destinades a les persones i que entri a les zones de jocs infantils. D’altra banda, és obligatòria la inscripció al cens municipal, identificar-lo de forma permanent i donar-li l’atenció veterinària adient. Els gossos potencialment perillosos han de disposar de llicència municipal per tenir-los i en cap cas no poden ser acompanyats per menors de 18 anys. A la via pública sempre han d’anar lligats amb corretja curta i amb morrió.

 

Documents relacionats:

DOCX Nota informativa campanya sensibilitació (Pdf, 67,5 Kb)
DOCX Flyer informatiu campanya sensibilitació (Pdf, 156 Kb)
DOCX Ordenança reguladora tinença animals de companyia i gossos perillosos

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat