Dia internacional dels arxius

Dia internacional dels arxius

Dia Internacional dels Arxius

09/06/2018

L’any 2004, en el Congrés Internacional d’Arxius es va adoptar una resolució unànime de tots els participants per la qual es va demanar a les Nacions Unides la creació d’un Dia Internacional dels Arxius. Així, des de l'any 2008, 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA), el 9 de juny de 1948, els arxius de tot el món celebren la seva diada.

A través del Dia Internacional d’Arxius la comunitat professional d’arxivers pretén: conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius perquè aquests constitueixen la base dels seus drets i de la seva identitat; sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern i el desenvolupament; sensibilitzar tant el sector públic com el privat de la necessitat de preservar els arxius a llarg termini i facilitar l’accés als mateixos; conscienciar la ciutadania sobre la singularitat dels documents conservats en els arxius; promoure i millorar la imatge dels arxius a nivell mundial.

Els arxius són els garants de la conservació i preservació dels documents. Un servei adreçat als ciutadans en tant en quan preserven la història de la societat, promovent la memòria històrica i les identitats, però també com a serveis de gestió documental que impulsen la gestió eficaç i eficient de les administracions.

La Regidoria de Patrimoni i l’Arxiu Municipal de Montbrió del Camp volen adherir-se a aquesta celebració posant a l’abast de tothom la versió digital del primer Llibre d’Actes que es conserva a l’Arxiu.

Es tracta del Llibre de Determinacions que abasta les actes del Consell de la Vila entre els anys 1699 i 1815.

Un document de caràcter patrimonial i font essencial per a la història de Montbrió del Camp.

Les noves tecnologies ens ajuden a la preservació del patrimoni documental i a la seva difusió.

Accés al "Llibre de les Determinacions".

 

Documents relacionats:

Incidència via pública Full informatiu (Pdf, 205 Kb)

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat