Espai per al record al Cementiri Municipal

Espai per al record al cementiri municipal

28/10/2021

Ja fa mesos que es van posar en contacte amb la regidora de Cementiri representants del col·lectiu "Dol d’Estels", interessats en poder dotar el nostre municipi d’un espai de record.

La nostra regidora Dolors Rovira de seguida es va posar a disposició del col·lectiu i d’aquí van néixer un seguit d’accions i actes.

Es va parlar amb el Jutjat de Pau del nostre poble i aquests ens van informar que al Registre Civil de Montbrió del Camp hi ha un llibre de registre d’avortaments des del 1871. Aquest fet és molt rellevant perquè no és habitual, i de fet poc conegut. Així doncs, aquells qui ho desitgin, poden inscriure els bebès que no arribin a les 24h de vida o que morin abans de néixer (requisit actual per poder inscriure un nadó al registre civil de naixements) de manera que aquestes criatures no caiguin en l’oblit i quedi constància de que van existir i van ser, encara que la vida els tragués l’oportunitat de créixer entre nosaltres.

El dia 16 d’aquest mes que acabem, per commemorar el dia del Dol Perinatal i Gestacional (15 d’octubre) es va celebrar un acte a la sala Cinema Nou que va consistir en la projecció del documental “Del dol a l’amor”, treball de fi de carrera de la montbrionenca Irene Margalef, i tot seguit una taula rodona on diferents persones van poder exposar la seva experiència.

A més a més, aquest cap de setmana de Tots Sants hi haurà al Cementiri Municipal, en el lloc escollit per acollir el futur “Espai del Record” un roll-up informatiu de la propera instal·lació d’aquest espai, lloc on les famílies que han perdut un nadó podran recordar els seus fills i filles.

 

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat