Reunió informativa delimitació terme municipal

Reunió informativa delimitació terme municipal

03/05/2024

L’ajuntament de Montbrió del Camp fa anys que té la voluntat de comprar el Casal Parroquial i en les tres últimes legislatures s’han mantingut converses amb l’arquebisbat per aconseguir-ho.
En un principi es parlava d’una possible cessió a 50 o 75 anys, tot i que no era la nostra opció ja que volíem que fos pel poble. Després de moltes negociacions finalment s’ha aconseguit l’objectiu proposat arribant a un acord de compra, acord que farà que l’edifici esdevingui de titularitat municipal.
Fa un parell de mesos, des d’alcaldia, es van tornar a iniciar les converses conjuntament amb la Parròquia i es van emprendre les reunions. Després de parlar amb la Comissió de Patrimoni de l’Arquebisbat i d’haver passat diverses Comissions tècniques i econòmiques, l’Arquebisbat va acceptar l’oferta.
L’edifici del Casal Parroquial es troba a l’avinguda Sant Jordi número 18 i és d’especial importància per al poble ja que hi van treballar molts montbrionencs. L’edifici, construït l’any 1955, va ser durant molts anys centre de projecció de pel·lícules, de balls i de tota mena de festivals de caràcter religiós i profà.
En les darreres dècades ha patit una degradació evident degut al pas dels anys. Actualment ja no s’hi fan actes i només a la primera planta hi ha una secció de Càrites.
La voluntat de l’ajuntament és que aquest espai pugui tornar a utilitzar-se en tota la seva esplendor. Des de l’àrea de Secretaria s’està iniciant l’expedient d’adquisició.
Celebrem aquesta compra que farà que el Casal Parroquial pugui tornar a ser del poble i que no s’acabi perdent del tot. Des de l’equip de govern es buscaran les formes de finançament i subvencions que siguin necessàries per arreglar-ho.

Reunió informativa delimitació terme municipal Reunió informativa delimitació terme municipal

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat