Casa Persèfone (antic Cal Vidal)

Casa PersŔfone
Carrer de la Closa, 2
Data de construcció: segle XVIII 

Arquitectura

Casa construïda el segle XVIII i acabada a l’any 1792 d’acord amb l’escut de la façana. Es dedueix que els fonaments estan sobre antigues construccions medievals.

Hist˛ria

Les obres foren encarregades per familiars del llinatge tarragoní dels Montserrat, el genearca dels quals fou Guillem de Montserrat. El seu escut, amb les muntanyes de Montserrat i la serra el podem veure damunt la portalada, així com en el mosaic típic del segle XVIII que se situa damunt la porta que, dins l’entrada, dóna pas a les dependències de la casa. Aquesta família va fer una important aportació per poder baixar l’aigua cap al poble des de la Font d’en Segura i després de la Mina de Sant Antoni, fet que donà el nom de carrer del Rec al carrer on es troba la casa.

A mitjans del segle XIX la casa fou adquirida per Antoni Vidal Gené, fill de Vinyols, home de caire intel·lectual, que durant els anys 1872 a 1883 ocupà els càrrecs de Tinent d’Alcalde, Alcalde i Jutge de Pau a l’Ajuntament de Montbrió del Camp.

Actualitat

A principis del segle XXI la casa fou adquirida, restaurada i remodelada per la família Medico-Piqué. Actualment la cassa és propietat de Francesc Solà i Lurdes Magriñà.

IncidŔncia via p˙blica Fitxa patrimoni (Pdf, 485 Kb)

ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat