Colla gegantera barri Sant Antoni

Descripció

La colla gegantera del barri de Sant Antoni, formada per dos gegants, un gegantó, 4 caps grossos i un grup de gralles i timbals.

Els gegants són l’Antoni i la Montserrat, de 4 m d’alçada i uns 50 kg de pes cadascun. Daten del 1952 i es van comprar a Barcelona a la històrica botiga “El Ingenio”. La seva primera aparició va ser per la Processó de Corpus d’aquell mateix any.

El gegantó Jordi fa uns 2 m d’alçada, pesa uns 20 kg i va ser construït per l’artesà Joan Miró Oró de la Serra d’Almos l’any 2010.

Quatre caps grossos, dos avis i dos nens, fets per l’esmentat artesà Joan Miró acompanyen els gegants, amb la col·laboració de la canalla de la colla, durant les cercaviles i les ballades a la plaça.

 

Activitats que desenvolupa

La colla gegantera participa en diferents actes i festes de la vila de Montbrió del Camp com “per exemple” cercaviles, trobades geganteres, ballades a la plaça... També participa en altres actes fora vila acompanyant a altres colles en les seves festivitats i actes.

On i com fer-se soci?

Qui estigui interessat a col·laborar, pot posar-se en contacte amb qualsevol membre de la colla per comunicar-li la seva voluntat de formar-ne part com a ballador/a, graller/a o timbaler/a.

Contacte i informació


Correu electr˛nic gegstantoni@hotmail.es
Correu electr˛nic https://www.facebook.com/Gegants-St-Antoni-Montbrió-1474753026152933
Correu electr˛nic @gegstantoni
Correu electr˛nic gegantsst.antonię Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat